Annons

Annons

Kanderade tomater på kvist

Servera som tillbehör till en grillad fisk- eller köttbit, eller bara med en bit gott bröd.

Foto: Tine Guth- Linse

Kanderade solmogna tomater på kvist

G L
4 portioner                 
Tid: 1 timme

800 g tomater på kvist, gärna olika sorter och färger
ca ½ dl olivolja
2–3 msk råsocker
1–2 msk havssalt
½ dl torrt vitt vin

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Lägg tomaterna, kvar på kvisten, i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö över råsocker och havssalt.

2. Häll vinet i formen och baka tomaterna i ugnen cirka 1 timme.

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar