Annons

Annons

Chokladfondant med hallonkolasås

Supergod klassisk kombination med choklad och hallon. Pepparkakskrydda ger lite extra julkänsla till chokladfondanterna.

Foto: Susanna Blåvarg

Foto: Susanna Blåvarg

Chokladfondant med hallonkolasås

L
8 portioner
Tid: 45 minuter

200 g smör, rumstempererat L
1 dl strösocker
200 g mörk choklad 64–70 % L
4 ägg
4 äggulor
1 dl vetemjöl
2 tsk pepparkakskrydda
smör till formen

Annons

Hallonkolasås
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl hallonpuré, mixade och passerade hallon
1 dl vispgrädde L
1 msk glykossirap eller honung
1 msk smör L

Tillbehör
4 dl hallon
vaniljglass eller lättvispad grädde L

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla 8 ugnssäkra portionsformar.
2. Vispa smör och socker i en bunke.
3. Hacka chokladen och smält i mikron, rör ner chokladen i bunken.
4. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke och blanda ner i chokladsmeten. Vänd i mjölet och pepparkakskryddan, och fördela smeten i de smorda portionsformarna.
5. Grädda fondanterna mitt i ugnen 12–14 minuter. Gräddningstiden varierar beroende på formarnas storlek. Låt stå några minuter och vänd sedan upp dem på en tallrik.
6. Hallonkolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda några minuter tills såsen börjar tjockna – tänk på att den också tjocknar när den kallnat. Rör om emellanåt, men inte hela tiden, eftersom den kan sockra sig. Låt kallna.
7. Servera fondanterna med hallonkolasås, hallon och vaniljglass eller lättvispad grädde.

Fler recept på desserter:

Syrlig äppelkompott med kardemummasmul och kanelmaräng

Kanelknyten med äpple

Pannacotta med citrus och hjortron

 

Läs också

(16)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar