Annons

Annons

Jordgubbar med vit chokladkräm

Du kan använda vilka frukter eller bär du vill. Du kan även grilla frukten och bären. Vi har valt svenska söta jordgubbar. Servera dem med den supersnabba krämen, som du kan förbereda dagen innan och som håller sig minst en vecka i kylen, om du inte redan har mumsat i dig allt på en gång.

jordgubbar med vit chokladkräm

Bild: Carin Pålsson

Jordgubbar med vit chokladkräm

G

10 portioner
Tid: 15 minuter + 1 timme i kyl

180 g vit choklad
5 dl crème fraiche
finrivet skal och saft från 1 lime
3 liter jordgubbar

Gör så här
1. Bryt den vita chokladen i bitar och smält den i en skål över vattenbad eller i mikrovågsugn.
2. Blanda den smälta chokladen med crème fraiche.
3. Tvätta limen väl och finriv skalet och pressa saften. Blanda ner det i chokladkrämen.
4. Låt gärna vila i kylen, ca 1 timme eller helst över natten. Men den går att servera direkt om du inte har tid att vänta.
5. Lägg upp eller spritsa krämen i små skålar och lägg några jordgubbar bredvid. Doppa jordgubbarna i krämen. Du kan också skära upp jordgubbarna i bitar, lägga upp dem i skålar och spritsa ut krämen ovanpå jordgubbarna

Annons

Recept: Linda Letelier Hansson

Missa inte: Succétårta med jordgubbar och kolakräm

(10)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar