Annons

Annons

Jordgubbar + basilika = sant!

Ofta är det enklaste det godaste. Smakkombinationen av jordgubbar och basilika är helt underbar och en redaktionens favoriter.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Jordgubbs- och basilikakompott

G L

4 portioner
Tid: 15 minuter

500 g jordgubbar
ca 10 basilikablad
strösocker

Tillbehör
vaniljglass eller turkisk yoghurt L

Gör så här

1. Skölj, ansa och halvera eller kvarta jordgubbarna.
2. Finstrimla basilikan. Strö över jordgubbarna tillsammans med lite socker. Blanda. Servera med vaniljglass eller en klick turkisk yoghurt.

Andra recept med basilika:

Basilikasopppa

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Basilikapannacotta

Krämig och grön soppa på ärtor och basilika

Laxsnittar med basilika

 

(27)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar