Annons

Annons

Inlagda tomater med spännande kryddning

Den sötsyrliga inläggningen får en spännande kryddning av kanel och kryddnejlika.

Foto: Tine Guth- Linse

Inlagda tomater

G L
4 portioner
Tid: 20 minuter  

600 g tomater i olika färger
några kvistar färsk timjan
1 liten bit färsk ingefära
1 dl ättiksprit, 10 %
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
1 hel kanelstång
2 kryddnejlikor

Annons

Gör så här
1. Tvätta tomaterna noga och skär dem i bitar.

2. Varva dem med timjankvistarna i väl rengjorda burkar med tättslutande lock.

3. Skala och skiva ingefäran.

Gilla Matmagasinet på Facebook

4. Koka upp ättiksprit med socker, vatten, vaniljsocker, kanel, ingefära och nejlikor. Låt koka cirka 5 minuter, sockret   ska ha löst sig.

5. Häll den heta lagen över tomaterna och låt svalna. Låt burkarna stå i kylskåp cirka en vecka innan tomaterna serveras.

 

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar