Annons

Annons

Han är Sveriges bästa sushikock

Hallå där... Magnus Wallin, som vann den svenska delfinalen i Global Sushi Challenge och som därmed kan titulera sig Sveriges bästa sushikock.

Magnus_sushi

Grattis till vinsten! Har du hunnit smälta den?
– Nej, haha! 30 minuter efter avgörandet åkte jag hem och jobbade igen. Men det är ju skithäftigt verkligen.

Vilka sushis vann du tävlingen med?
– Jag vet inte vad domarna har gått på, men jag skulle tro att den sista kreativa ronden där man i princip får göra vad man vill som jag tog hem det. Då körde jag på samma koncept som vi gör på jobbet, med lokala råvaror och bra fisk. Hälleflundra, gös, lax pilgrimsmusslor, pumpa, svamp och picklade grönsaker bland annat.

Annons

Vilket är ditt bästa sushiminne?
– Detta. Utan tvekan. Sedan ser jag verkligen fram emot finalen i Tokyo, det är första gången jag är där och det kommer ju vara något helt nytt.

Vilka sushi-trender ser du?
– Vi går mer och mer bort från att dränka saker i soja, majonnäs och crabsticks – tack och lov. Om 10 år tror jag de flesta har en större respekt för råvaror, jag tror vi gör mer medvetna val och inser vikten i hantverket bakom. Det måste vara bra fisk, man vill veta var den kommer ifrån och var den är fiskad, och så givetvis bra ris. Att man börjar märka skillnaden.

Hur laddar du upp för finalen i Tokyo 25 november?
– Ligger i fosterställning och skakar? Haha! Jag kommer köra på min grej, det vi gör på restaurangen dagligen. Stora smaker och lokala råvaror och så någon liten tvist på det. Jag åker dit för att se och lära och hoppas på att bli väldigt inspirerad.

Läs liknande:
Peter Norman: ”Därför älskar jag potatis”
Leif Mannerström; ”Jag har inte tid att gå i pension”
Max Lundin: ”Därför blev jag vegan”
Linda Nilsson: ”Därför äter jag maten rå”

(5)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar