Annons

Annons

Halloweenmuffins

Hemskt goda muffins till halloweenfika. Låt smeten stå i kylen över natten för att få extra toppiga muffins.

Av: Dan Sukker

Av: Dan Sukker

Halloweenmuffins

Tid: 30 minuter

100 g smör L
3/4 dl mjölk L
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Glasyr
5 dl florsocker
1 msk flytande smör L
1-2 msk vatten
hushållsfärg
godis L

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
3. Blanda samman florsocker, smör och vatten till en slät smet. Dela glasyren och färga efter önskemål. Garnera kakorna med glasyren och låt torka. Dekorera med godis och kristyr efter egen fantasi.

Baka mer till Halloween:
Ögontryfflar
Marängspöken
Monstermuffins

(13)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar