Annons

Annons

Hallongazpacho

Så fräscht och gott!

hallongazpacho

Foto: Carin Pålsson

Hallongazpacho

GL

4 portioner
Tid: 15 minuter + några timmar i kyl

300 g hallon, färska eller frysta ekologiska
2 dl vatten
½ röd paprika, hackad
½ gurka, skalad
½ lime, finrivet skal
½ tsk strösocker eller lite mer beroende på smak
salt och peppar efter smak
2 tsk olivolja
½ jalapeño, urkärnad och finhackad

Gör så här
Mixa samman hallon, vatten, paprika, gurka och lime till en slät puré. Krydda med lite socker, salt och peppar efter smak. Rör i olivolja och fint hackad jalapeño.

Recept: Emmanuella Sjögren

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Läs också: Mauds gula och så goda gazpacho

(11)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar