Annons

Annons

Hallon- och lavendellemonad

Ljuvligt och gott – läskande sommardrink till alla i familjen.

Hallon- och lavendellemonad

En svalkande och god lemonad till picknicken. Foto: Carin Pålsson

Hallon- och lavendellemonad

GL

4 portioner
Tid: 20 minuter

4 dl vatten
3 dl strösocker
3 kvistar färsk lavendel från trädgården eller ½ tsk ekologiska torkade lavendelblommor
2 dl färska eller frysta hallon
2 dl färskpressad citronsaft

Till servering
soda- eller mineralvatten, is
hallon och lavendel för garnering

Gör så här
1. Värm upp vatten och socker till kokpunkten under omrörning för att lösa upp sockerkristallerna. När sockret löst sig, stäng av värmen och tillsätt lavendeln. Låt stå 3 minuter, sila sedan bort alla lavendelblommor från sirapen. Låt stå för att svalna.
2. Mixa hallonen med hjälp av en stavmixer, sila bort alla kärnor. När lavendelsirapen har svalnat, blanda den med hallonpuré och färskpressad citronsaft.
3. Servera ⅔ lemonad toppad med ⅓ soda- eller mineralvatten, is och färska hallon och lavendel som garnering.

Recept: Emmanuella Sjögren

Annons

Missa inte: Läskande lemonad

(8)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar