Annons

Annons

Hallå där Gunilla Hultgren Karell…

Hallå där Gunilla Hultgren Karell, Matmagasinets nya dryckesskribent. Vem är du?

Gunilla-HK

Hallå där..

Gunilla Hultgren Karell, Matmagasinets nya dryckesskribent.

Vem är du?

– Jag har arbetat med vin sedan slutet av 80-talet då jag var på Systembolagets marknadsavdelning, och har varit aktiv vinskribent sedan millennieskiftet. Jag är 55 år och brinner för mat och vin och tycker att jag har världens roligaste jobb – jag får jobba med sådant som många andra har som sin hobby.

Annons

Varför började du arbeta med vin?

– Det var en slump, och när jag började var jag inte alls särskilt intresserad. Jag hade läst italienska på universitetet och fick för mig att jag skulle ha ett jobb där jag kunde använda den, och det sökte de till tjänsten på Systembolaget. Sedan blev det jättekul direkt att jobba med vin – jag drogs snabbt in i det eftersom alla jag jobbade med var så kunniga och intresserade. Men jag har kanske inte använt mig så jättemycket av italienskan.

Hur underhåller du dina kunskaper?

– Jag håller kurser och vinprovningar, och det är nyttigt för då måste jag alltid plugga på innan. Jag har inte allt i huvudet. Sedan reser jag mycket och besöker vingårdar och restauranger, och det händer mycket! Man blir aldrig fullärd, absolut inte.

Vad tänker du om ditt nya uppdrag?

– Det känns jätteroligt! Det är väldigt inspirerande. Jag ska försöka blanda och ge både säkra tips och ibland lite överraskande, så att man blir sugen på att testa något som man inte tänkt själv. Som läsare ska man känna sig bekväm men ändå lite utmanad.

Om du skulle bjuda på vin och middag ikväll, vad skulle det bli då (spontant)?

– Det första som dyker upp i skallen är ett riktigt gott italienskt rödvin, gärna från Toscana eller Piemonte, och till det skulle jag servera pasta och en köttfärssås som fått puttra riktigt länge. Det är aldrig fel.

 

Mer läsning:

Peter Norman: Därför älskar jag potatis

Linus Larsson: Ingen har velat veta hur det gick

Han är Sveriges bästa sushikock

 

(8)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar