Annons

Annons

Gryta med lamm och röda linser

Ett recept fullproppat med härliga smaker och dofter. Grytan går snabbt att laga och passar bra att göra större satser och ha till lunchlådan.

Recept och foto: All Over Press

Recept och foto: All Over Press

Gryta med lamm och röda linser

GL
4 portioner
Tid: 25 minuter + tid att koka

500 g grytbitar av lamm
2 msk olivolja till stekning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
150 g torkad frukt, t ex aprikoser, fikon, plommon eller dadlar
200 g röda linser
3 hela kardemummakapslar
1 kanelstång
3 nejlikor
2 lagerblad
1 liter vatten
2 små purjolökar
salt

Annons

Tillbehör
färsk mynta, koriander eller persilja
ev kokt ris eller pitabröd GL

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Bryn lammköttet i olja i en stor gryta. Skala och hacka de gula lökarna och låt steka med köttet. Tillsätt hackad vitlök, torkad frukt, linser, kardemummakapslar, kanel, nejlikor, lagerblad och vatten.
2. Låt grytan koka upp och därefter sjuda på svag värme cirka 1 timme. Rör om då och då och se upp så det inte bränner fast i botten. Tillsätt eventuellt lite mer vatten under tiden om det behövs.
3. Skölj purjolökarna noggrant, skiva och låt dem koka med i grytan de sista tio minuterna. Smaka av med salt. Garnera med hackade färska kryddor. Servera eventuellt med ris eller pitabröd.

Fler goda recept med lamm

Indisk lammgryta från grunden

Lammfärsbiffar med couscous och yoghurtsås

Lammacka på naan

Ugnsstekt lammsadel med rosmarin och vitlök, ugnsstekt potatis

 

(6)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar