Annons

Annons

Grillade hamburgare med örtmajonnäs och spetskålssallad

Hamburgarna är perfekta att lägga på grillen, men går även bra att steka i stek- eller grillpanna.

Recept: Louise Bondebjer Foto: Caroline Tengen

Recept: Louise Bondebjer
Foto: Caroline Tengen

Grillade hamburgare med örtmajonnäs och spetskålssallad

G

4 portioner
Tid: 30 minuter

ca 700 g nötfärs
4 msk barbecuesås G
salt och nymald svartpeppar
2 bifftomater
4 skivor inlagd saltgurka, skurna på längden
4 skivor bacon
4 hamburgerbröd G L
en näve spenat

Annons

Spetskålssallad
6 dl spetskål, grovskuren
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger

Örtmajonnäs
2–2½ dl lättmajonnäs L
1 kruka färsk timjan
½ vitlöksklyfta, finhackad
salt och nymald svartpeppar

Gör så här
1. Blanda nötfärs, barbecuesås, salt och peppar väl i en skål.
2. Forma hamburgare av önskad storlek, fyra stora eller åtta mindre.
3. Skär tomaterna i skivor och lägg på ett fat tillsammans med saltgurkan. Knaperstek baconskivorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
4. Spetskålssallad: Strimla spetskålen och lägg i en skål. Sväng runt med olivolja och vitvinsvinäger.
5. Örtmajonnäs: Rör ihop majonnäs med repad och finhackad timjan, vitlök, salt och peppar.
6. Grilla eller stek hamburgarna några minuter på var sida så att de blir genomstekta.
7. Vid servering: Dela hamburgerbröden på mitten. Lägg på spenat på bottnen, därefter hamburgare, saltgurka, tomat, bacon och sist en klick örtmajonnäs. Servera tillsammans med spetskålssalladen.

Fler goda burgare

Kycklingburgare med röd coleslaw

Kycklingburgare med caesardressing

Hamburgare med klyftpotatis 

Läckra laxburgare 

 

Läs också

(2)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar