Annons

Annons

Grillad rostas i mustig och smakrik marinad

Rostas är en mycket mör del av rostbiffen. Det passar jättebra att grilla den precis som oxfilé eller biff.

Recept: Stefan och Tova Nordmark Foto: Annika Broman

Recept: Stefan och Tova Nordmark
Foto: Annika Broman

Grillad rostas i mustig marinad

G L

6 portioner
Tid: ½ timme + 2 timmar marinering

1,2–1,5 kg rostas
1½ dl chilisås
1 dl tomatpuré
1 msk råsocker
3 msk olivolja
5 vitlöksklyftor
1½ tsk spiskummin
1½ tsk rökt paprikapulver (säljs av märket Santa Maria)
1 msk torkad timjan
1½ tsk salt

Annons

Gör så här
1. Skär köttet i skivor.
2. Blanda chilisås, tomatpuré, råsocker, olivolja, pressade vitlöks­klyftor, spiskummin, paprikapulver, timjan och salt i en bunke.
3. Lägg i rostasskivorna och blanda så att alla köttskivor täcks av marinad. Låt köttet marineras i 2 timmar.
4. Grilla rostasskivorna över en fin glödbädd, grilla dem tills de är lagom rosa inuti.

Mer gott till grillat

Grillkvällens 5 bästa såser

Gilla Matmagasinet på Facebook

En färgglad och vacker tomatsallad

Rostade rotfrukter med honung

Grillad spetskål och 4 andra tillbehör

 

(13)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar