Annons

Grillad lök med syrad grädde och pesto

De här lökarna förgyller vilken middag som helst.

Grillad lök med syrad grädde och pesto

Numera finns syrad grädde att köpa färdig i matbutiken och den har en mild fin syra.

Grillad lök med syrad grädde och pesto

G

4 portioner
Tid: 50 minuter

200 g grovt salt
8 schalottenlökar

Pesto
1 kruka basilika
5 msk olivolja
1 msk pinjenötter
1 liten bit parmesanost, 20 g
1 msk citronsaft
salt och nymald svartpeppar
2 dl syrad grädde eller crème fraiche

Gör så här
1. Häll det grova saltet i en grillpanna eller en grillform. Fördela de oskalade lökarna ovanpå saltet och täck med aluminiumfolie. Baka dem på grillen i hög värme, 30–45 minuter, tills de är mjuka.
2. Pesto: Kör basilika, olja, pinjenötter, parmesan och citronsaft i en mixer till en pesto. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
3. Gör ett snitt i de bakade lökarna, lägg en klick pesto i varje lök. Ringla syrad grädde över och garnera med några färska basilikablad.

Recept: Timm Vladimir
Bild: Columbus Leth

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Löksoppa med gratinerad smörgås

(0)



Fler recept här



GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar