Annons

Annons

Grillad karré, kyckling, musslor och grönt i paket

Goda råvaror behöver bara lite salt och peppar när de grillas. Servera med de smakrika såserna romesco och chimichurri. Om du penslar köttet med olja innan grillning fastnar det inte på gallret och behåller sin saftighet. 

Grillad karré, kyckling, musslor och grönt i paket

Bild: Carin Pålsson

Grillad karré, kyckling, musslor och grönt i paket

GL

10 portioner
Tid: 60 minuter

5 majskolvar
1 kg morötter
3 kg färskpotatis
1 kg rödbetor
1 spetskålshuvud
ca 400 gram smör
1 nät blåmusslor
2 kg fläskkarré i skivor
2 kg urbenade kycklinglår
salt och nymald svartpeppar
rapsolja
1 kg tomater, gärna små i blandade färger
1 knippe persilja, hackad

Tillbehör
chimichurri
romescosås

Gör så här
1. Tillaga såserna i förväg.
2. Fläta blasten på majskolvarna. Förväll majskolvarna, morötter och potatis med skal i 10 minuter, i rikligt med saltat vatten. Skala rödbetorna och förväll dem i en egen gryta med saltat vatten i 10 minuter.
3. Ansa och dela kålhuvudet i fyra delar. Lägg rödbetor, morötter, potatis och spetskål i var sitt paket av aluminiumfolie. Lägg en rejäl klick smör i varje paket. Detta kan du göra ett par timmar i förväg. Förbered musslorna. Grilla paketen ca 10 minuter.
4. Grilla majskolvarna ca 5 minuter, tills de får fin färg. Dela dem på hälften.
5. Salta och peppra köttet och kycklinglåren. Pensla alla köttbitar och kyckling med rapsolja. Grilla köttet 2–4 minuter på varje sida. Grilla kycklingen 5–7 minuter på varje sida eller tills den är genomstekt.
6. De sista minuterna på grillen, när du vänder köttet, lägger du på tomater och musslor. Grilla tills musslorna öppnar sig.
7. Lägg upp fläskkarrén och kycklingen på en skärbräda med majskolvar och tomat. Strö över musslorna och toppa med hackad persilja. Ringla över lite chimichurri.
8. Lägg upp rödbetor, morötter, potatis och spetskål på ett stort fat. Ringla över det brynta smöret från folie paketen. Toppa med hackad persilja.
9. Servera det grillade köttet och grönsakerna med chimichurri och romescosås.

Förbered musslorna
Tvätta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta musslor med trasiga skal och öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på skalet.

Recept: Linda Letelier Hansson

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Romescosås

Chimichurri

 

(9)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar