Annons

Annons

Grillad entrecote med varm linssallad

Entrecote är en styckningsdetalj med mycket insprängt fett, och därför passar den bra till grillning.

grillad entrecote med varm linssallad

Bild: Betina Hastoft

Grillad entrecote med varm linssallad

GL

4 portioner
Tid: 1 timme 10 minuter

4 skivor entrecote, ca 800 g
salt och nymald svartpeppar

Varm linssallad
400 g färska betor, gärna i olika färger
2 kvistar rosmarin
2 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
200 g gröna linser
50 g fetaost eller annan syrlig fast ost L

Annons

Balsamicodressing
2 msk vit balsamvinäger
knappt 1 dl olivolja

Garnering
persilja

Gör så här
1. Varm linssallad: Sätt ugnen på 200°.

Skrubba rödbetorna. Skär bort stjälkfästet och skär sedan betorna i kvartar. Dra bladen från rosmarinstjälkarna, grovhacka dem och vänd hacket med betorna tillsammans med olivolja, salt och peppar. Lägg dem i en form och baka dem i ugnen 25–30 minuter eller tills de är mjuka.
2. Skölj igenom linserna i en sil under rinnande kallt vatten. Koka dem mjuka, 15–20 minuter beroende på sort. Häll av ev resterande vatten och håll dem varma.
3. Balsamicodressing: Vispa ihop vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
4. Salta och peppra köttet och stek eller grilla det 2–3 minuter på varje sida beroende på tjocklek och på hur rött du vill ha det inuti.
5. Vänd ihop linserna med rödbetorna och slå över balsamicodressingen. Toppa med smulad fetaost.
6. Skär köttet i skivor och servera med linssalladen toppad med persilja.

Recept: Marie Melchior

Missa inte: Entrecôte med klyftpotatis och béarnaisekräm

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar