Annons

Annons

Grillad baguette med squash och getost

Allra bäst blir mackorna om både bröd och grönsaker är så varma att osten börjar smälta lite.

Foto: Bjørn Jakobsen

Foto: Bjørn Jakobsen

Grillad baguette med squash och getost

G
4 portioner
Tid: 15 minuter

1 squash
olivolja
100 g semitorkade tomater
salt
nymald peppar
1 baguette G
200 g getost på liten rulle
färsk rosmarin

Annons

Gör så här
1. Skär squashen i 6 avlånga, ganska tjocka skivor. Pensla dem med lite olja och grilla dem ett par minuter på varje sida.

2. Skär squashskivorna i tärningar. Hacka tomaterna grovt och blanda med squashen. Krydda med salt och peppar.

Gilla Matmagasinet på Facebook

3. Skär baguetten i 4 skivor på längden, pensla dem med olja och grilla dem ett par minuter på båda sidor.

4. Skär getosten i skivor och lägg några stycken på varje baguetteskiva.
Toppa med squashblandningen och färsk rosmarin. Servera mackorna ljumma.

Fler varma mackor från grillen:h

Lammacka på naanbröd

Ostsallad på grillat grovt bröd

 

Läs också

(2)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar