Annons

Annons

Grillad aubergine med getost och honung

Den här grönsaksrätten med mustiga smaker är fantastisk som tillbehör till både kött och fisk.

Grillad aubergine med getost och honung

Tips! Servera ett gott bröd till. Recept på härliga bröd hittar du här.

Grillad aubergine med getost och honung

G

4 portioner
Tid: 30 minuter

2 auberginer
salt
2 msk olivolja
150 g fast getost
3 msk flytande honung
nymald svartpeppar

Garnering
1 knippe mynta

Gör så här
1. Skölj auberginerna, skär dem i kvartar och salta grundligt. Låt ligga och dra i minst en timme.
2. Skölj bort överblivet salt från bitarna och torka av med hushållspapper. Pensla med olivolja och grilla auberginerna på båda sidor tills de fått fina grillränder.
3. Lägg upp dem på ett fat och smula över getosten. Ringla över honung och salta lätt. Dra några varv med svartpeppar över. Fördela myntablad över alltsammans och servera.

Recept: Timm Vladimir
Bild: Columbus Leth

Annons

Missa inte: Gratinerad pasta med aubergine och italienska ostar

(1)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar