Annons

Annons

Grilla saftiga fläskfiléspett med aprikos och rosmarin!

Äntligen dags för semester och grill! Aprikoserna ger både sötma och saftighet till grillspetten. Om du inte har grill, värm ugnen till 200° och lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och stek dem 20 minuter mitt i ugnen. 

Foto: Columbus Leth

Fläskfiléspett med aprikoser och rosmarin

G L

12 spett
tid: 30 minuter

1 fläskfilé, ca 600 g
9 färska aprikoser
bambuspett, blötlagda

Rosmarinmarinad
½ dl raps- eller olivolja
3 msk honung
3 msk hackad färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
salt och nymald svartpeppar

Annons

Garnering
färsk rosmarin

Gör så här
1. Putsa fläskfilén och skär köttet i jämna bitar. Dela aprikoserna, ta bort kärnorna och skär frukten i kvartar. Trä upp kött och frukt på spetten.
2. Rosmarinmarinad: Rör ihop olja, honung, hackad rosmarin och pressad vitlök. Pensla spetten med marinaden. Salta och peppra.
3. Grilla spetten på alla sidor på utegrillen. Garnera med färsk rosmarin.

Fler goda grillrecept

Kycklingspett med en fräsch mango- och avocadosallad

Gilla Matmagasinet på Facebook

Lägg skinkinlindad lax på grillen

Saftiga grillade lammkotletter med getost – köttfavorit på buffén!

 

 

(12)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar