Annons

Annons

Grilla på saltsten från Himalaya

Grillsäsongens hetaste grilltillbehör och smaksättare. Saltstenen placeras enkelt på grillen eller spisen och ger sedan maten en bra saltbalans med salt från Himalaya. Den snygga stenen kan även användas som uppläggningsfat för kylda råvaror.

 saltsten

 

Det är inte bara en snygg bräda i marmorerat rosa. Det är faktiskt en smakhöjare och användbar stekplatta som hjälper dig att imponera på vännerna vid middagen – genom att balansera sältan och lyfta råvarornas naturliga smaker.

Annons

Den här praktiska saltstenen är helt naturlig och gjord av mineralrikt salt från Himalaya. Använd stenen som stekplatta genom att lägga den direkt på grillen eller spisen och tillaga maten ovanpå. Den kan även användas som kylt uppläggningsfat för gravlax eller sushi, eller värmas upp och ha som teppanyaki på matbordet och steka små bitar av kött, fisk eller grönsaker.

Saltstenen är lätt att rengöra då saltet i stenen är naturligt bakteriedödande. Det räcker med att skölja av ordentligt och skrubba lätt med diskborste eller svamp och sedan torka väl för att få den att hålla i flera år.

Läs också:

4 smarta sätt att använda salt till mer än bara matlagning

Sofias klassiska chokladkola med Himalayasalt

Brända mandlar med smak av lakrits och salt

 

(1)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar