Annons

Annons

Grilla kabanoss och servera med risonisallad och tomatsalsa

En snabbfixad och fräsch middagsrätt med mycket smak och ”sting” efter önskemål. Risoni, som är ett slags pasta i risform men med betydligt kortare koktid än ris, är riktigt gott som del av en sallad.

Recept: Louise Bondebjer Foto: Caroline Tengen

Recept: Louise Bondebjer
Foto: Caroline Tengen

Grillad kabanoss med risonisallad och tomatsalsa

G

4 portioner
Tid: 30 minuter

400 g kabanosser G
2–3 dl risoni G
ca 30 g rucola
ca 125 g minimajs
250 g babyplommontomater
2 msk olivolja
1 schalottenlök, finskuren

Annons

Tomatsalsa
250 g babyplommontomater
2 msk mango chutney
1 liten knippe gräslök, ­grovhackad
½ vitlök, finhackad
1 krm cayennepeppar
salt och grovmald svartpeppar

Gilla Matmagasinet på Facebook

Garnityr
färsk timjan

Gör så här
1. Koka risoni enligt anvisningarna på paketet, låt svalna.
2. Skölj rucolan och grönsakerna och stek minimajsen i olivolja några minuter, lägg åt sidan.
3. Dela korvarna på längden och stek på medelhög värme. Dela tomaterna på längden.
4. Tomatsalsa: Dela tomaterna i 4 klyftor, lägg dem i en skål. Rör ner chutney, gräslök och vitlök. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar, salsan ska gärna ha lite hetta.
5. Blanda risoni, rucola, minimajs, tomater och schalottenlök. Servera med korv och tomatsalsa.

Fler smarriga vardagsrätter

Citronkyckling med rucola

Kyckling med rött ris och mangosalsa

Lax på saltbädd med matig sallad och kall sås

Apelsin- och örtkyckling med limesås

 

(5)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar