Annons

Annons

Grilla hela sommaren med Matmagasinets grillspecial!

Nu bjuder äntligen vädret in till att plocka fram grillen. Med årets grillspecial fixar du middagar att minnas hur enkelt som helst.

 

Nu bjuder äntligen vädret in till att plocka fram grillen. Med årets grillspecial fixar du middagar att minnas hur enkelt som helst.

Sommarens kanske mest oumbärliga nummer av Matmagasinet bjuder på smaker och grillinspiration från när och fjärran. Grilla som i Marocko, eller varför inte som i Vietnam? Det blir sällsamt fräscht och gott med spännande kryddningar, och med tillbehör som ofta är av det lite lättare slaget.

Annons

Vi har också pratat med BBQ-fantasten och matskribenten Jonas Cramby, som varit i Japan och snöat in på det japanska sättet att grilla lite mindre spett direkt vid bordet. Missa inte intervjun och utdraget ur hans nya bok.

Att man kan få så mycket mer än kött, kyckling och fisk gott på grillen råder det inga tvivel om. Alltfler ökar på det gröna och vi bjuder på många nya och inspirerande recept. Eller våga prova att grilla pizzor! Enklare än man kan tro och en garanterad middagssuccé. Lägg därtill en rad goda röror och såser, rubs och marinader och volià, du kan grilla med stor variation hela sommaren.

Sist men absolut inte minst smyger också den svenska jordgubbssäsongen igång så smått, och vi har laddat upp med förutsättningar att frossa så länge den varar. Du får recept på underbar sylt (perfekt att ha i iskall fil en varm sommarmorgon!), paj med maränglock, saftiga kakor och en maffig tårta, och den pyssliga slår till med jordgubbsfyllda, chokladöverdragna gräddbullar. Sommarfika utöver det vanliga helt enkelt.

Glad försommar önskar redaktionen!

 

Grilla redan ikväll:

Lammfärsspett med fyra örter

Läckra laxspett med sesamfrön och grön moghrabiahsallad

Härliga kycklingspett med sommarprimörer

 

(30)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar