Annons

Annons

Gremolatasill

Pigga upp den klassiska matjessillen med italienska smaker!

Foto: Anders Norssell

Foto: Anders Norssell

Gremolatasill

G L
6 portioner
Tid: 15 minuter

500 g matjessillfiléer

Gremolata
skal från 2 citroner, ekologiska
1 dl slätbladig persilja, finhackad
1 dl riven parmesanost
3 vitlöksklyftor, finhackade

Annons

Garnering
persilja
citronskivor

Gör så här
1. Låt sillen rinna av och skär den i lite sneda, fina bitar.
2. Gremolata: Blanda citronskal, persilja, ost och vitlök.
3. Lägg sillen på ett fat och strö över gremolatan. Garnera med persilja och citron.

 

Fler goda sillar:
Välkomstmatjes
Ört- och löksill
Äppel- och pepparrotssill 

(13)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar