Annons

Annons

Gratinerade havskräftor

Det är enkelt att gratinera de lyxiga havskräftorna.

Recept: Kristina Eriksson Foto: Annika Broman

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Gratinerade havskräftor

G L
10 tapasportioner
Tid: 20 minuter + 10 minuter i ugnen

10 kokta havskräftor
100 g smör, rumstempererat L
2 vitlöksklyftor
2 msk sweet chilisås
salt och peppar

Annons

Garnering
timjan eller oregano

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg havskräftorna med ryggen uppåt. Sätt en vass kniv i huvudets mitt och skär itu kräftan på längden. Lägg kräftorna med snittytan uppåt i en långpanna.
2. Blanda smör, pressad vitlök och sweet chilisås till en röra. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela smöret på havskräftorna. Gratinera 10–15 minuter.

Fynda snyggaste uppläggningsfatet till kräftskivan från oss!

Det vackra uppläggningsfatet i keramik mäter ca 30 x 40 cm och är helt perfekt för kräftskivan!

Bara tre dagars leverans! Beställ det här!


Recepten hittar du här:

Västerbottenpajer

Baconinlindade dadlar

Ugnsbakade paprikor

Tomatsallad med mozzarella

Smörgratinerade champinjonhattar

Ostgratinerad aubergine

Knäckebröd med mycket frön

Tapenade

 

(36)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar