Annons

Annons

Baka knaprigt hälsoknäcke

Ett smakrikt knäckebröd väl värt att prova – även för den som inte är glutenintolerant.

Foto: Peter Kam

Foto: Peter Kam

Hälsoknäcke

G L
4 kakor

3 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl krossat bovete
1–1½ tsk salt
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
1 tsk mörkt muscovadoråsocker (kan uteslutas)
1 ägg
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägget, oljan och vattnet. Arbeta till en deg. Dela degen i fyra bitar. Lägg varje bit mellan två bakplåtspapper och kavla ut till tunna kakor. Nagga med en gaffel.
2. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler innan de bryts i bitar.

Prova också:

Knaprigt vallmoknäcke

Knäckebröd med frön

Ostknäcke med flingsalt

Kumminknäcke

 

(132)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar