Annons

Annons

Glutenfria kokosflarn med punschkräm

Enklare kan det inte bli – rör ihop smeten i en kastrull och klicka ut smeten direkt på plåten. Flarnen är goda att servera även utan kräm, och de är mycket goda som tillbehör till glass!

Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark. Foto: Ulrika Pousette

Glutenfria kokosflarn med punschkräm

G L
Ca 20 dubbla kakor
Tid: 25 minuter

50 g smör L
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
3 dl kokosflingor
1 ägg

Punschkräm
50 g rumsvarmt smör L
1 dl florsocker
1 äggula
2 msk punsch

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret. Blanda majsstärkelse, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i smöret. Rör sist ner ägget.
3. Lägg små teskedsstora klickar glest på plåtar med bakplåtspapper. Obs! De flyter ut väldigt mycket.
4. Grädda mitt i ugnen cirka 7 minuter tills kakorna fått fin ljus färg.
5. Punschkräm: Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt gulan och därefter punschen droppvis. Vispa ihop till en kräm. Bred den på hälften av de avsvalnade kakorna och lägg dem dubbla.

Fler glutenfria godsaker:

Dessertbomb för nutellaälskaren

Den allra godaste kladdkakan 

Mandeltårta med citronkräm och bär

Helenas goda matbröd

 

Läs också

(292)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar