Annons

Annons

Portabellosvamp på grillen

Fyll den med godsaker och vips så har du en vegetarisk härlighet som alla kommer älska, även köttälskare!

Foto: Columbus Leth

Fylld portabellosvamp

G L

4 portioner
Tid: 15 minuter

2 vitlöksklyftor
färsk timjan
1 citron, ekologisk
2 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
4 stora portabellosvampar, ca 400 g
100 g get- eller fetaost i olja L

Annons

Gör så här
1. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem. Lägg i en skål. Hacka timjan grovt och tillsätt tillsammans med citronskal och -saft, olja, salt och nymald svartpeppar. Blanda väl. Skär bort foten på svamparna och marinera hattarna i blandningen 5 minuter, gärna längre.
2. Fördela osten och mer timjan i svamparna och grilla dem med ostsidan upp 7–8 minuter.

Mer gott att grilla

Koreansk grill med smakrika tillbehör

Grilla saftiga fläskfiléspett med aprikos och rosmarin!

Perfekt grillad biff – och enklaste sättet att lyckas med béan!

 

(18)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar