Annons

Annons

Portabellosvamp på grillen

Fyll den med godsaker och vips så har du en vegetarisk härlighet som alla kommer älska, även köttälskare!

Foto: Columbus Leth

Fylld portabellosvamp

G L

4 portioner
Tid: 15 minuter

2 vitlöksklyftor
färsk timjan
1 citron, ekologisk
2 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
4 stora portabellosvampar, ca 400 g
100 g get- eller fetaost i olja L

Annons

Gör så här
1. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem. Lägg i en skål. Hacka timjan grovt och tillsätt tillsammans med citronskal och -saft, olja, salt och nymald svartpeppar. Blanda väl. Skär bort foten på svamparna och marinera hattarna i blandningen 5 minuter, gärna längre.
2. Fördela osten och mer timjan i svamparna och grilla dem med ostsidan upp 7–8 minuter.

Mer gott att grilla

Koreansk grill med smakrika tillbehör

Gilla Matmagasinet på Facebook

Grilla saftiga fläskfiléspett med aprikos och rosmarin!

Perfekt grillad biff – och enklaste sättet att lyckas med béan!

 

(18)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar