Annons

Annons

Fyll lövbiffen med mozzarella

Lyxa enkelt med smaker från Medel­havet!

Av: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson

Recept: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson

Mozzarellafylld lövbiff

G L

2 portioner
Tid: 25 minuter

300 g squash
rapsolja till stekning
salt och nymald svartpeppar
1 tsk torkad timjan
2 msk grön pesto
2 lövbiffar à 100 g
½ kula mozzarella, ca 65 g L
½ grillad paprika från burk

Annons

Gör så här
1. Skär squashen i skivor på längden. Pensla skivorna med oljan. Krydda med salt, peppar och timjan. Stek dem 2–3 minuter på varje sida. Använd gärna grillpanna.
2. Bred peston på lövbiffarna. Riv sönder osten och fördela över halva ytan på lövbiffarna tillsammans med paprikan.
3. Vik lövbiffarna på mitten, salta och peppra och stek dem i grillpanna 2 minuter på varje sida. Servera med squashskivorna till.

Mer gott med lövbiff och mozzarella:

Läcker nudelsallad som i Vietnam

Potatis- och mozzarellagratäng

Örtbröd med mozzarella

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar