Annons

Annons

Fryst lime- och kokospaj i glas

Perfekt att ha desserten klar i portionsformar i frysen, bara att servera när sötsuget kommer smygandes.

Foto: Eva Hildén Smith

Lime- och kokospaj

G
ca 8 stycken

Tid: 15 minuter + 5 timmar i frys

8 digestivekex G
3 limer, finrivet skal av 1 och saften av alla 3
1 burk söt kondenserad mjölk, ca 400 g
3 dl vispgrädde

Annons

Mangosås
½ mogen mango
saft av ½–1 lime
1½ msk florsocker

Garnering
ananasskivor
grova rostade kokoschips, finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker

Gör så här
1. Smula kexen i en mortel.
2. Blanda limeskal och limesaft med den kondenserade mjölken. Vispa grädden och blanda med limeblandningen.
3. Varva smulor och fyllning i portionsglas, låt stå i frysen minst 5 timmar.
4. Skala mangon och skär fruktköttet i bitar och mixa tillsammans med limesaft och florsocker. Ringla mangosåsen över pajerna. Garnera med ananas och kokos.

Här hittar du allt du behöver till tacofesten:

Guacamole 

Pulled pork och salsa

Gilla Matmagasinet på Facebook

Cocktails och fajitapopcorn

Räksalsa med mango

Hemgjord picklad jalapeño och bönröra

Vetetortillas 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar