Annons

Annons

Fyll chokladmuffinsen med torkad frukt

En värdig avrundning på brunchen, eller servera dem i eget majestät till fikat!

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Fruktiga chokladmuffins

L

10 stycken
tid: 30 minuter

6 torkade fikon
1 dl russin
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör L
2 dl mjölk L
rivet skal av 1 apelsin
100 g mörk choklad L
3½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver

Annons

Gör så här 
1. Låt fikon och russin ligga i en skål med kokande vatten 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och rör ner det med mjölken och apelsinskalet i äggsmeten.
4. Grovhacka chokladen och blanda med vetemjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner det i smeten.
5. Sila av frukten och skär fikonen i mindre bitar. Vänd ner dem och russinen i smeten.
6. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt eller dubbla formar på en vanlig plåt och fyll dem till drygt hälften med smet. Grädda  dem mitt i ugnen 15–20 minuter.

Fler godsaker att baka:

Pavlova med passionsfruktscurd

Hallonmuffins med kokos och ricottakräm

Cheesecake Tiramisù

 

Läs också

(4)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar