Annons

Annons

Friterad banan med ingefärssås 

Ett riktigt frasigt hölje får bananerna vid friteringen. Det bästa är att ha en friterings­termometer för att få rätt temperatur på oljan. Rörsocker­sirap finns att köpa färdig i butiken.

Recept: Maud Onnermark. Foto: Linus Hallgren

Friterad banan med ingefärssås

L

4 portioner
Tid: 10 minuter

neutral olja till fritering
4 ekologiska bananer

Frityrsmet
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1½ dl vatten

Ingefärssås
½–1 tsk finriven färsk ingefära
½ dl cane syrup, rörsockersirap

Annons

Tillbehör
vaniljglass eller lättvispad grädde L

Gör så här
1. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet och vispa samman till en jämn smet.
2. Riv ingefäran mycket fint och smaksätt rörsockersirapen med den.
3. Hetta upp oljan till 175°.
4. Skala bananerna och halvera dem. Doppa dem i frityrsmeten. Fritera dem i omgångar några minuter tills de har fin färg. Servera genast med vaniljglass eller grädde och ringla ingefärssås över vid serveringen.

Laga hela Mauds koreanska meny!

Koreansk födelsedagssoppa 

Gilla Matmagasinet på Facebook

Mauds bulgogi

 

 

Läs också

(30)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar