Annons

Annons

Fredagsmiddag med biff och bea

Ibland är det så gott med en klassisk ”biff och bea”, i synnerhet till fredagskvällen. Här gör vi dessutom såsen lite mer lättlagad genom att ersätta smöret och äggulorna med crème fraiche.

Foto: All over press 

Biff med klyftpotatis och bearnaisekräm

G L
4 portioner
Tid: 1 timme

4 skivor entrecôte eller ryggbiff
olivolja till stekning
salt och nymald peppar
klyftpotatis
5 bakpotatisar
olja

Bearnaisekräm
2 små schalottenlökar
1 knippe färsk dragon
2 dl crème fraiche L
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
till servering
grönsallad, till exempel mâchesallad

Annons

Gör så här
1.Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250°. Skölj potatisen noggrant men behåll skalen på. Skär i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skvätt över lite olja och salta.
2. Ugnsstek potatisen cirka 30 minuter, tills den är mjuk och har fått fin färg.
3.Bearnaisekräm: Skala schalottenlöken och finhacka den. Hacka dragonen. Rör ihop crème fraiche, dijonsenap, vinäger, lök och dragon och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen fram till servering.
4.Biff: Pensla biffarna med lite olivolja och stek i grillpanna, 3–5 minuter på var sida beroende på skivornas tjocklek och hur genomstekt du vill ha köttet. Salta och peppra.
5. Servera köttet nystekt med klyftpotatis, bearnaisekräm och sallad.

Prova också:

Grillkvällens godaste biff

Jättebiff med gremolata

Wallenbergare på kyckling

Paprika- och swampwok med biff

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar