Annons

Annons

Frasvåfflor med blåbärskräm

Grädde blandad med mascarpone och blåbär tar nygräddde våfflor till nya höjder.

 Recept: Irene Ingelmark Foto AllOverPress

Recept: Irene Ingelmark
Foto AllOverPress

Frasvåfflor

12–14 stycken
Tid: 1 timme

50 g smör
4 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2½ dl kallt kolsyrat mineralvatten

Blåbärskräm
1½ dl vispgrädde
1½ dl mascarponeost
1½ dl blåbär, frysta
ca 3 msk florsocker
½ tsk bourbon-vaniljpulver
eller 1 tsk vaniljsocker

Annons

Gör så här
1. Blåbärskräm: Vispa grädden lätt. Rör ner den i mascarponeosten, lite i taget, och rör krämen slät mellan varje tillsats. Rör försiktigt ner blåbären. Smaka av med florsocker och  vaniljpulver eller vaniljsocker.
2. Smält smöret till våfflorna och låt det svalna.
3. Vispa grädden i en bunke. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt det kolsyrade vattnet och rör smeten slät. Vänd sist ner det avsvalnade smöret.
4. Hetta upp våffeljärnet och grädda gyllenbruna våfflor. Servera dem nygräddade och frasiga tillsammans med blåbärskrämen eller blåbärssylt och lättvispad grädde.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

(21)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar