Annons

Annons

Fluffiga mandel- och apelsinpannkakor

Extra fluffiga och smakrika pannkakor som är goda att servera med färska bär.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Mandel- och apelsinpannkakor

L

4 portioner
Tid: 30 minuter

50 g smör L
2½ dl naturell yoghurt L
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk äkta vaniljpulver
rivet skal av 1 apelsin
olja till stekningen

Annons

Tillbehör
lönnsirap
färska bär efter smak och säsong

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner yoghurt och ställ åt sidan.
2. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem något.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål tillsammans med det rivna apelsinskalet. Rör ner det i äggen. Tillsätt till sist smör- och yoghurtblandningen och rör snabbt ihop till en smet.
4. Hetta upp olja i en ordentligt varm plättlagg eller stekpanna. Klicka i den tjocka smeten, 1–2 msk per pannkaka. Stek 2–3 st åt gången om du inte använder plättlagg. Vänd pannkakorna först när det bildats små bubblor på den uppåtvända sidan. Stek sedan cirka 1 minut på den andra sidan.
5. Servera pannkakorna nygräddade tillsammans med lönnsirap och färska bär.

Fler goda pannkakstips:

Frasiga veganska kikärtspannkakor

Fluffiga pannkakor med vanilj och granatäppelsirap

Amerikanska saffranspannkakor

 

 

Läs också

(33)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar