Annons

Annons

Fluffig marängdröm med jordgubbar

Frasig, lätt och lite seg – den här jordgubbstårtan är desserten för dig som gillar rena smaker, fräscht och fluffigt! Jordgubbarna kan senare i sommar bytas ut mot andra bär som till exempel blåbär, hallon eller hjortron.

Marangdessert-jordgubbar-800px

Marängdessert med jordgubbar

G L

1 tårta
Tid: 1 timme 30 minuter + tid att svalna

smör och mjöl till formen G L
4 äggvitor
1 krm salt
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
fairtrade
2 tsk vitvinsvinäger
2–3 dl vispgrädde L
1 liter jordgubbar

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Smörj en ugnsform, ca 24 cm, och mjöla den noga.
2. Vispa äggvitor och salt till fast skum. Tillsätt hälften av sockret i små portioner under fortsatt vispning.

Gilla Matmagasinet på Facebook

Vispa sedan växelvis ner resten av sockret, vaniljsockret och vinägern.
Fördela smeten i formen.
3. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Höj värmen till 175˚ och grädda ytterligare 30 minuter. Låt marängen kallna. Vispa grädden och lägg den ovanpå marängen. Lägg på jordgubbarna och servera.

Se fler härliga jordgubbstårtor i bildspelet – klicka på bilden nedan för att öppna det!

[allergallery id=”23874″]

Läs också

(79)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar