Annons

Annons

Fläskkotletter med dinkel och spetskål

Kotletter med ben blir saftigare och smakar mer än de utan.

Fläskkotletter med dinkel och spetskål

Bild: Betina Hastoft

Fläskkotletter med dinkel och spetskål

L

4 portioner
Tid: 30 minuter

300 g dinkel
4 fläskkotletter med ben
smör och olja till stekning L
1 spetskål

Färskostkräm
75 g naturell färskost L
1½ dl mjölk L
2 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar

Tillbehör
1 knippe rädisor
200 g gröna ärter, färska eller från frys
klippt gräslök

Gör så här
1. Skölj igenom dinkeln i en sil under rinnande vatten. Koka den mjuk i lättsaltat vatten enligt instruktionerna på paketet.
2. Färskostkräm: Rör ihop ost, mjölk och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
3. Ansa rädisorna och skär dem på längden. Rensa eller tina ärterna och låt dem ligga i lite hett vatten en stund.
4. Grilla kotletterna eller hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt en klick smör och stek kotletterna på ganska hög värme ett par minuter på varje sida. Sänk värmen och stek ett par minuter till tills de är genomstekta.
5. Koka upp en stor gryta med lättsaltat vatten. Ta bort de yttersta bladen från spetskålen och skär den i kvartar. Lägg dem i grytan och koka dem nätt och jämnt mjuka, 2–3 minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag och håll varmt.
6. Servera kotletterna nystekta med dinkeln garnerad med spetskål, ärter, gräslök och färskostkräm.

Det är gott att använda den danska rökta färskosten rygeost i krämen.
Fråga i din ostbutik.

Recept: Marie Melchior

Annons

Missa inte: Saftiga fläskkotletter på grillen med fräsch coleslaw

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar