Annons

Annons

Flädermuffins med frisk glasyr

I välsorterade inredningsbutiker finns många roliga varianter på muffinsformar eller muffinsbleck i non-stick-material.

Flädermuffins med frisk glasyr

Bild: Ralph Månsson

Flädermuffins med frisk glasyr

L

ca 6 muffins
Tid: 40 minuter

75 g smör L
½ dl mjölk L
1 dl outspädd flädersaft
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av ½ citron
3  ½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Garnering
1 dl florsocker
2 tsk färskpressad citronsaft
finstrimlat citronskal

Dessutom behövs
Muffinsbleck som rymmer 6 stora muffins à ca 1½ dl

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla muffinsformarna. Varje fördjupning bör rymma ca 1½ dl.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och flädersaft. Ställ åt sidan att svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Tillsätt vaniljsocker och finrivet citronskal.
4. Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt den ljumma vätskan. Rör varsamt smeten slät.
5. Fördela smeten i fördjupningarna i formarna så att de blir fyllda till ca ¾.
6. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna en kort stund. Vänd plåten upp och ner på bakgaller så att muffinsen lossnar. Låt kallna.
7. Blanda florsocker och citronsaft i en liten skål. Ringla glasyren över muffinsen. Strö över nålfina strimlor av citronskal. Hyvla dem gärna med ett zestjärn.

Oavsett vilka muffinsformar du använder ska de bara fyllas till ¾ med smet.

Recept: Irene Ingelmark

Annons

Missa inte: Glassig flädermoussetårta

Flädermoussetårta

Glassig fläder- moussetårta Fläder och jordgubbar
är en ljuvlig smakkombo.

(15)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar