Annons

Annons

Fläderinkokt lax

En lite annorlunda och rolig variant av den inkokta laxen.

Fläderinkokt lax

Laxen går utmärkt att servera som ensam huvudrätt. Behåll då filéerna hela och servera med färskpotatis.

Fläderinkokt lax

GL

4 portioner
Tid: 20 minuter + Tid i kylskåp

4 bitar laxfilé utan skinn, á 125 g

Lag
1 rödlök
1 citron
4 dl flädersaftskoncentrat
1/2 dl ättiksprit, 12%
1 tsk salt
4 lagerblad

Annons

Servering
Smetana eller turkisk eller grekisk yoghurt L

Gör så här
1. Skär varje laxfilé i bitar. Lägg ner dem i ett rymligt kärl, som även rymmer lagen.
2. Skala och skiva rödlöken. Tvätta och skala av det yttersta gula på citronen med en potatisskalare och pressa ur saften. Lägg det i en kastrull med övriga ingredienser till lagen och låt koka upp.
3. Slå den heta lagen över laxen, se till att den blir helt täckt. Täck kärlet med plastfolie och låt stå tills laxen svalnar. Låt sedan stå i kyl till nästa dag.
4. Servera med en klick yoghurt eller smetana.

Recept: Sandra Palmqvist

Missa inte: Variera den inlagda sillen med lax!

(14)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar