Annons

Annons

Fläderblomssaft

Härligaste fläderblommor blir som en midsommarnattsdröm när man gör saft på dem.

Safta och baka med fläder

Bild: Ralph Månsson

Fläderblomssaft

GL

1 sats, ca 2  ½ liter
Tid: 15 minuter + tid att stå och dra

30 fläderblomsställningar
1 citron
1 apelsin
1 lime
3 msk citronsyra
1½ liter vatten
1½ liter strösocker

Gör så här
1. Se till att blomställningarna är rena och utan ohyra. Klipp bort grova stjälkdelar.
2. Tvätta citrusfrukterna väl och skär i tunna skivor.
3. Varva blommorna och frukten i en ren hink eller stor bunke. Strö över citronsyran.
4. Koka upp vatten och socker. Häll lagen het över blommorna. Täck och låt svalna. Låt dra mörkt och svalt i 3–4 dygn.
5. Låt saften rinna av i en silställning.
6. Fyll den avrunna saften på kalla, väl rengjorda flaskor som försluts väl. Förvara mörkt och kallt.

Annons

Recept: Irene Ingelmark

Missa inte: Glassig flädermoussetårta

Flädermoussetårta

Glassig fläder- moussetårta Fläder och jordgubbar
är en ljuvlig smakkombo.

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar