Annons

Annons

Fiskpaté med stenbitsrom

Läckert rosa lax och torsk med finhackad dill och spenat för smakens och den gröna färgens skull!

Recept: Anne Aobadia Foto: Emma Shevtzoff

Recept: Anne Aobadia
Foto: Emma Shevtzoff

Fiskpaté med stenbitsrom

GL
12 bufféportioner
Tid: 1 timme 45 minuter + minst 6 timmar att svalna

Grön fiskfärs
400 g vit fiskfilé – torsk, sej eller kummel
4 bitar hackad fryst spenat, tinad
20 g finhackad färsk dill
2 ägg
1 dl vispgrädde L
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Röd fiskfärs
400 g laxfilé
2 ägg
1 dl vispgrädde L
1 tsk fiberhusk
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till formen L
färsk dill

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Fiskfärsen görs i två separata omgångar. Börja förslagsvis med den gröna. Skär filéerna i tärningar och mixa några varv i en matberedare.
2. Tillsätt spenat, dill, ägg och grädde och mixa tills det blir en hyfsat slät färs. Tillsätt fiberhusk, krydda och lägg färsen i en separat skål.
3. Skölj av matberedaren. Gör den röda färsen på samma sätt. Smörj en avlång brödform, 1½ liter, med smör. Lägg en bit bakplåtspapper i botten.
4. Varva färs så det blir två lager av varje. Grädda cirka 1½ timme i vattenbad. Täck formen med aluminiumfolie efter 30 minuter. Låt svalna i minst 6 timmar eller helst över natten.
5. Servera patén kall i skivor med stenbitsromsås. Garnera gärna med nyklippt dill.

Fler recept med få kolhydrater

Gratinerad aubergine

Kålrullar med lax och färskost

Sydfransk fisksoppa

 

(15)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar