Annons

Annons

Fiskpaté med stenbitsrom

Läckert rosa lax och torsk med finhackad dill och spenat för smakens och den gröna färgens skull!

Recept: Anne Aobadia Foto: Emma Shevtzoff

Recept: Anne Aobadia
Foto: Emma Shevtzoff

Fiskpaté med stenbitsrom

GL
12 bufféportioner
Tid: 1 timme 45 minuter + minst 6 timmar att svalna

Grön fiskfärs
400 g vit fiskfilé – torsk, sej eller kummel
4 bitar hackad fryst spenat, tinad
20 g finhackad färsk dill
2 ägg
1 dl vispgrädde L
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Röd fiskfärs
400 g laxfilé
2 ägg
1 dl vispgrädde L
1 tsk fiberhusk
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till formen L
färsk dill

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Fiskfärsen görs i två separata omgångar. Börja förslagsvis med den gröna. Skär filéerna i tärningar och mixa några varv i en matberedare.
2. Tillsätt spenat, dill, ägg och grädde och mixa tills det blir en hyfsat slät färs. Tillsätt fiberhusk, krydda och lägg färsen i en separat skål.
3. Skölj av matberedaren. Gör den röda färsen på samma sätt. Smörj en avlång brödform, 1½ liter, med smör. Lägg en bit bakplåtspapper i botten.
4. Varva färs så det blir två lager av varje. Grädda cirka 1½ timme i vattenbad. Täck formen med aluminiumfolie efter 30 minuter. Låt svalna i minst 6 timmar eller helst över natten.
5. Servera patén kall i skivor med stenbitsromsås. Garnera gärna med nyklippt dill.

Fler recept med få kolhydrater

Gratinerad aubergine

Kålrullar med lax och färskost

Sydfransk fisksoppa

 

Läs också

(15)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar