Annons

Annons

Fiskbullar med pestopotatis

Glöm de köpta, färdigkokta fiskbullarna och laga de här goda i stället.

fiskbullar med pestopotatis

Laga dina egna fiskbullar

Fiskbullar med pestopotatis

GL

Tid: 1 timme

1 liten gul lök
400 g vit fiskfilé utan ben och skinn, t ex torsk eller sej
1 msk majsstärkelse
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk nymald vitpeppar
1–2 msk hackad färsk dragon eller 1–2 tsk torkad
½–1 dl mjölk L
olivolja och smör till stekning L

Pestopotatis
1 kg färskpotatis (hälften används till fredagens middag)
3 msk basilikapesto, recept se ovan

Tillbehör
Sockerärter

Gör så här
1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en matberedare med fisken och kör hastigt till en grov massa. Tillsätt majsstärkelse, ägg, salt, peppar och dragon och därefter mjölken lite i taget. Låt gärna färsen vila i kylen en halvtimme.
2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
3. Forma bullar av fiskfärsen och stek dem på medelvärme i olja och smör, 3–4 minuter på varje sida.
4. Häll av potatisen och lägg undan hälften av den till fredagen. Blanda resten med pesto. Servera med nystekta fiskbullar och sockerärter.

Recept: Pia Andreassen
Bild: Martin Tanggaard

Annons

Missa inte: Tonfiskbullar med mexikanskt ris

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar