Annons

Annons

Fira Earth Hour med en bakelse

Det här receptet har Sally Voltaire skapat som en del av klimatmanifestationen Earth Hour. Hennes tanke var att hitta på ett recept med en närproducerad råvara som huvudingrediens och som dessutom inte krävde ugnsvärme.

Earth Hour Raw Äppelpaj

G L
10-12 bitar

Botten

4 dl hasselnötter, gärna blötlagda över natten
12 dadlar, torkade och blötlagda ½ tim-1 tim
1 tsk havssalt
3 tsk kanel
3 msk kallpressad rapsolja
2 msk agavesirap eller honung
ca 1/2 dl vatten

Annons

Fyllning
4 äpplen, urkärnade och skurna i mindre bitar
12 dadlar, blötlagda i ½ tim-1 tim
1 tsk kardemumma
2 msk lönnsirap
2 msk kallpressad rapsolja
1 dl orostade solrosfrön

Gilla Matmagasinet på Facebook

Topping
1-2 äpplen, urkärnade och tunt skivade i halvmånar
Lite kanel
Lönnsirap

Gör så här
1. Mixa samman alla ingredienser till botten. Tillsätt eventuellt lite mer
vatten. Smeten skall vara relativt fast.
2. Tryck ut smeten till botten i en pajform.
3. Mixa samman ingredienserna till fyllningen. Bred ut fyllningen över
pajbotten.
4. Ställ pajen kallt en stund så att den riktigt sätter sig.
Dekorera med skivat äpple och pudra lite kanel över med hjälp av en tesil.
Servera gärna med lönnsirap.

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar