Annons

Annons

Fikonmarmelad

Fikonmarmeladen serveras i små klickar på finn crisp eller kavring med västerbottensost eller cheddarost.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulf Svensson

Av: Maud Onnermark
Foto: Ulf Svensson

Finkonmarmelad

GL

250 g fikon
1 dl rödvinsglögg
1 dl vatten

Gör så här
1. Tärna fikonen fint.
2. Koka dem i glögg och vatten ca 5 minuter tills de blivit mjuka. Koka ytterligare 3–5 minuter utan lock tills vätskan kokat bort.

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar