Annons

Annons

Festliga capresetomater

Servera capresesalladen på pinne! På nolltid fixar du ett gott och trevligt tilltugg som passar perfekt till lufttorkad skinka eller salami.

Tomattapas800pxl

Foto: Åsa Dahlgren

Capresetomater

G
4–6 portioner
Tid: ca 15 minuter

250 g cocktailtomater
ca 200 g mozzarella (gärna minimozzarella)
1 kruka färsk basilika
flingsalt och grovmald svartpeppar
olivolja
tandpetare eller liknande

Annons

Tillbehör
lufttorkad skinka eller god salami G

Gör så här
1. Skär av ett lock på varje tomat. Toppa med en liten bit mozzarella, ett basilikablad och själva locket och fäst allt med en tandpetare eller liknande.

Gilla Matmagasinet på Facebook

2. Ställ tomaterna på ett fat och krydda med salt och peppar. Häll god olivolja i en skål bredvid (att doppa tomaterna i) och servera med lufttorkad skinka eller skivad, god salami.

G = kan göras glutenfritt

Andra recept från mingelmenyn:
Rostade paprika- och chorizosnittar
Boozy limoncello- och jordgubbspinnar
Isig bål med rabarber och ginger ale
Morotsfocaccia med fetaost och timjan
Ost med kryddkaramelliserade körsbär
Salt kolasås med jordgubbar och hasselnötter

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar