Annons

Annons

Så här bakar Maud pepparkakor – efter faster Iris recept!

Otroligt möra pepparkakor. Degen måste stå kallt minst ett dygn, så sätt i gång i tid. Hur många kakor det blir beror på hur tunt du kavlar. Ta bara fram lite deg i taget och låt resten av degen stå svalt medan du kavlar.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Spröda pepparkakor

L

500 g rumsvarmt smör L
1 msk malda kryddnejlikor
1 msk mald kanel
1 msk mald ingefära
1 msk finstött kardemumma
4 dl strösocker
2 dl mörk sirap
1½ dl vatten
1 kg vetemjöl, ca 17 dl
1 msk bikarbonat

Annons

 Gör så här
1. Rör ihop rumsvarmt smör och kryddor i en stor bunke.
2. Koka upp socker, sirap och vatten. Häll den heta blandningen över kryddsmöret. Låt kallna.
3. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Nu är degen mycket lös och måste stå kallt minst 1 dygn. Täck väl med folie.
4. Sätt ugnen på 200°.
5. Kavla ut lite deg i taget på väl mjölat bakbord. Stansa ut pepparkakor med mått i önskad form och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 5 minuter beroende på tjocklek. Passa noga så att de inte bränns.

Gilla Matmagasinet på Facebook

ANNONS

Fynda dina bakprylar direkt från oss

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Silikonkavel Röd
En silikonkavel gör din bakning väldigt smidig och enkel! Varken deg, karamellfärg eller degvätska fastnar i kaveln och den rullar lätt och jämnt. För bästa resultat, pudra kaveln med lite mjöl. Enkel att rengöra! Vi rekommenderar att diska kaveln för hand.
Från: 199 kr

Gå till shoppen

Hopfällbart bakplåtsställ
Julbaket kräver sin plats i köket med bunkar, hushållsassistenter och plåtar överallt. Men nu har vi lösningen på platsbristen i ditt kök! Med hjälp av detta hopfällbara bakplåtsställ så kan du både jäsa och avlasta efter gräddning. Bakplåtsstället klarar av fyra plåtar på en och samma gång och viks enkelt ihop. Tack vare dess smala utformning stuvas det enkelt undan efter användning.
Från: 149 kr

Gå till shoppen

Digital måttbägare
En digital måttbägare är otroligt praktisk om du ska baka eller laga mat och du vill mäta upp t ex mjöl. Bägaren rymmer en liter och mäter både mängd samt vikt. Den kan dessutom omvandla vikt till volym för t ex vatten. Genom att nollställa värdet mellan mätningarna kan man mäta varje ingrediens individuellt. Den har en tydlig display och bägaren är lätt att ta ur och sätta tillbaks. Maxvikt 3 kg.
Från: 199 kr

Gå till shoppen

Förkläde
Fräscht, grönt förkläde med fint blommönster i bomull. Förklädet har en ficka framtill och band som knyts i midjan.
Från: 139 kr

Gå till shoppen

Julens nya favoriter
Året Runts "Julens nya favoriter" finns äntligen ute! Kokboken bjuder på klassiska smaker i modern tappning inför årets största högtid. Boken som innehåller allt du behöver för att skapa en riktigt god jul! Julmat och julgodis Julens favoriter är 100 sidor fyllda med allt du behöver för maten och bakningen inför julens alla tillfällen. Du får recept för en mysig glöggfest, ett fräscht och fullmatat julbord, bästa bröden, godaste godiset och ljuvliga julkakor. Allt för att firandet ska bli en succé.
Från: 99 kr

Gå till shoppen

Julens Söta 2017
Välkommen in i vår söta värld! Vad ska det bakas till jul? Julens söta är receptboken som har samlat allt sött och gott som vi vill ha till alla julens fikastunder – från advent till mellandagarnas mysiga stunder! Julgodis och julbak Julens söta är en riktigt härlig julbok på 100 sidor innehållande recept för alla söta läckerheter som ska finnas vid julens godisbord. Imponera med hembakade daimbiskvier, saffransdoftande drömmar eller en ljuvlig butterkaka. Du får även recept på de sprödaste småkakorna, det godaste julgodiset, allt gott till glöggfesten och mycket, mycket mer! Alla julens söta recept gör det enkelt att fresta släkt och vänner under hela den härliga advents- och juletiden!
Från: 79 kr

Gå till shoppen

Prova också

Rånepepparkakor

Skurna pepparkakor

Pepparkaksrulltårta

 

(0)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar