Annons

Annons

Färskpotatispaj med spenat

Den här pajen är både god och busenkel att kasta ihop. Perfekt att ta med på sommarens knytkalas.

Färskpotatispaj med spenat

Härlig sommarpaj att slänga ihop för lata sommardagar. Bild: Erik Karlsson

Färskpotatispaj med spenat

6 portioner

Tid: 1 timme och 30 minuter

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
400 g kokt färskpotatis
10 cm purjolök
1 msk olja
70 g babyspenat
salt
nymald svartpeppar
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 dl riven västerbottensost

Gör så här
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop vetemjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en pajform och ställ kallt minst 30 minuter. Klä kanten med dubbel aluminiumfolie och förgrädda pajskalet 10–12 minuter.
2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Strimla purjolöken. Hetta upp olja i en panna och låt purjolöken och spenaten mjukna lite. Smaksätt med salt och lite nymald svartpeppar.
3. Lägg spenatblandningen tillsammans med potatisen i pajskalet. Rör ihop ägg och grädde. Häll ner ägg smeten i pajformen och strö över riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen 35 minuter, eller tills pajen fått fin färg och stannat.

God att servera med rökt fisk för en somrig och härlig lunch.

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Recept: Janet Gustavsson

Missa inte: Ost- och spenat­­quiche med morots­­­­tzatziki till middag ikväll

(49)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar