Annons

Annons

Färsbiffar med blomkålspuré

Variera den kokta potatisen med en krämig puré på blomkål.

färsbiffar med blomkålspure

Perfekt vardagsmat.

Färsbiffar med blomkålspuré

GL

Tid: 35 minuter

300 g fläskfärs
salt och nymald svartpeppar
olivolja och smör till stekning L

Blomkålspuré
1 blomkålshuvud, medelstort
25 g smör L
75 g naturell färskost, t ex philadelphia L

Sallad
½ galiamelon
½ gurka
½ knippe salladslök

Garnering
2 tsk sesamfrön, ev rostade

Gör så här
1. Sallad: Skala melonen och tärna den. Kärna ur gurkan och tärna den, finstrimla salladslöken.

Annons

Blanda alltsammans i en skål och ställ åt sidan fram till servering.
2. Puré: Ansa blomkålen. Skär buketter och stock i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av, tillsätt smör och färskost. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
3. Salta och peppra färsen och forma den till två biffar. Stek dem i olja och smör på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida eller tills de är helt genomstekta.
4. Toppa puré och sallad med sesamfrön och servera till biffarna.

Recept: Pia Andreassen
Bild: Martin Tanggaard

Missa inte: Färsbiffar med gräddkokta morötter

(23)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar