Annons

Annons

Exotisk räkpaj i miniformat

De flesta gillar paj, och inte minst om var och en får sin egen! Om du använder frysta mangotärningar, hacka dem gärna lite extra innan du tillsätter dem i fyllningen.

Av: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Recept: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Exotiska räkpajer

L

6 portioner
Tid: 15 minuter

6 små förgräddade pajskal av 1 sats pajdeg, se recept här

Fyllning
500 g räkor med skal
1 gul lök
2 paprikor
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche L
¼–1 tsk sambal oelek
salt
nymald svartpeppar
2–3 dl tärnad mango

Annons

Garnering
hackad bladpersilja

Läs också: Minipajer med skinka och tomater

Gör så här
1. Skala räkorna, hacka löken och strimla paprikorna.
2. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare någon minut. Rör i tomatpurén och crème fraichen. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda 3–5 minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
3. Rör i räkor och mango, och låt allt bli genomvarmt. Lägg fyllningen i pajskalen. Garnera med persilja.

Fler goda pajer

Ostpaj med skinka och päronsallad

Gilla Matmagasinet på Facebook

Bjudpaj med lax, spenat och fetaost

Bästa tacopajen med korv och mangosalsa

 

(47)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar