Enkla tekniken: Så bakar du HELT PERFEKTA makroner

Älskar du också makaroner? De små lyxiga bakverken är inte det minsta svåra att göra själv – så här lyckas du!

Annons från Matmagasinet shop

Att göra helt perfekta makroner är enkelt. Allt du behöver är ett litet hjälpmedel! Bild: Shutterstock/IBL

Makronerna gjorde sitt intåg i Sverige för några år sedan och de små söta munsbitarna finns på varje kafé och alla upptänkliga färger och former.

Bakverket består av äggvitor, mald mandel, socker och florsocker och fyllningen i makaronerna varierar du som du vill enligt ditt recept. Populära fyllningar är choklad, hallon och citron.

Så här enkelt är det att göra helt perfekta makroner!

Grundrecept makroner

2 dl florsocker (120 g)
2 dl mandelmjöl (80 g)
2 rumstempererade äggvitor
1 knivsudd /nypa salt
½ dl socker (60 g)
ca 1 krm valfri hushållsfärg

Lyckas med makronerna – gör så här

Börja med att blanda mandel och florsocker i en skål.

Vispa äggvitan i en ren och torr bunke så att ägget blir fluffigt. Tillsätt därefter strösocker och vispa tills blandningen blivit ett fast skum.

Blanda alla ingredienser noga, tillsätt hushållsfärg och fyll därefter en spritstyll med smeten. Spritsa därefter ut smeten i makakronmatttan. Diametern på makronerna i vår bakmatta blir cirka 4 centimeter.

Grädda i nedre delen av ugnen på 125 grader i cirka 20 minuter. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem vila i nästan en timme.

Vill du ha fyllning i dina makroner kan du blanda en vanlig smörfyllning som du brer på makronen och därefter trycker på ytterligare en för att få en dubbelmakron.

Fynda från oss – smarta makronmattan inklusive spritsar

Du får: Bakmatta och sprits med 4 st olika spritstyllar för att få de perfekt formade makronerna!

Läs mer och beställ här 


Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller Media shop. Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

(12)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons




Köp boken Härlig sommarmat



Matmagasinet gillar

Laddar