Annons

Annons

En färgglad och vacker tomatsallad

Nu drar den efterlängtade tomatsäsongen igång. Och vi älskar tomater! Blanda olika färger och sorters tomater till en härlig och vacker sallad.

Av: Jan- Erik Hagbohm Foto: Tine Guth- Linse

Av: Jan- Erik Hagbohm
Foto: Tine Guth- Linse

Tomatsallad

GL
4 portioner

Tid: 35 minuter 

1 kg söta solmogna tomater i olika färger och storlekar
½ dl olivolja
1–2 tsk råsocker
1–2 tsk flingsalt
nymald svartpeppar
färsk mynta
färsk basilika

Annons

Gör så här
1. Skär tomaterna i olika stora bitar och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla över olivolja.
2. Strö råsocker och flingsalt över tomaterna och dra över några varv med svartpeppar­kvarnen. Låt tomaterna stå och dra i en halvtimme.
3. Garnera med örterna.

Fler recept med säsongens goda tomater:

Svalkande tomatsoppa med basilika-crostini

Smördegsflarn med färska tomater

Tomatmarmelad med smak av citron

 

Läs också

(20)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar